KRISTIANSAND: Under fellesmøtet mellom havnestyret og byutviklingsstyret torsdag ettermiddag fikk havnedirektøren spørsmål om hvor raskt en ferjeflytting kunne la seg realisere.

— Fem år tror jeg ikke på det i det hele tatt. Det er så mye gørr på bunnen der borte også, sa havnedirektør Stein E. Haartveit.

Det trengs å fylle ut i sjøen hvis ferjekaia skal flyttes fra sentrum til Vige ved Varoddbroa. Havnedirektøren viste til prøver som er tatt av bunnen, og mente massene trengte god tid på å sette seg. I tillegg trengs store mengder stein.

- Delte meninger

Flyttesugne politikere, med havnestyreleder Jan Oddvar Skisland (Ap) i spissen, lot seg ikke affisere.

— Dette er det delte meninger om. Vi har fått tilbud om masser fra Strømsheia, det kan ta et år eller halvannet å fylle på nok, før det må sette seg. Dette er en høyst subjektiv vurdering fra havnedirektøren, sa Skisland til fvn.no etter møtet.

Fædrelandsvennen skrev onsdag at både Skisland og ordfører Arvid Grundekjøn (H) nå ønsker å flytte ferjeterminalen ut til Vige ved Varoddbroa. Dermed kan konteinerne plasseres på dagens biloppstillingsplass for Color Line, mens cruiseskip overtar ferjepiren. Color Line er meget begeistret for tanken.

Femårsperspektivet

Teknisk direktør Ragnar Evensen vil heller ikke gi slipp på femårsperspektivet.

— Vi kan ha det som ambisjon, vi ønsker jo å frigjøre areal fortest mulig, sier Evensen til fvn.no.

Den planlagte bussbefaringen til Vestre Havn og Vige ble kansellert, da bussen var en halvtime forsinket.

Nye muligheter

Dette var kun ment som en innledende samtale, og politikerne ble enige om å møtes med jevne mellomrom for å ha tett dialog om det gigantiske byutviklingsprosjektet byen står foran.

Hvis konteinerne og ferjeterminalen flytter fra Vestre Havn, åpner det seg muligheter. Næringsforeningen fikk i fjor laget et utkast med leiligheter til 4400 nye beboere, 200-300 forretninger, kafeer og restauranter, 7000 nye arbeidsplasser og 4000 parkeringsplasser under bakken, som et innspill til den nye kvadraturplanen.