Dette bildet er fra Tjuvhelleren tirsdag morgen. Foto: Sondre Zachariassen

Gatelysene på Vestheiene og Hellemyr er ute av drift, og ingeniørvesenet i Kristiansand kommune opplyser at årsaken er at vinden presser regnvannet inn til elektronikken, som dermed fører til en kortslutning i koblingsboksene.

Regn og vind

— Vi har problemer med koblingsboksene når det regner og blåser. Vi fikk ikke beskjed i dag tidlig før klokka sju om at gatelysene hadde gått på Hellemyr og Vestheiene. Vi vet ikke hvor omfattende det er ennå. Men med mindre det viser seg å være mer omfattende enn normalt, regner vi med å få lys der til i kveld, opplyser Kai Lindal ved ingeniørvesenet i Kristiansand.

De er usikre på om vannet kommer inn via ledningene eller direkte i koblingsboksen, og Lindal sier svikt på gatelysene er et vanlig problem når uværet kommer.

- Trolig jordfeil

Også i går hadde de problemer med gatelysene, som de ennå ikke har fått helt i orden.

— Blåbærheia i Vågsbygd og deler av Lund var uten gatelys i går. Det fikk vi reparert i løpet av dagen går, men da vi sjekket til morgenen igjen i dag, hadde gatelysene på Lund falt ut i løpet av natten. Der kan det virke som om vi har en større feil. Uten at jeg kan si noen spesifikk årsak, er det er trolig en jordfeil, sier Lindal, som legger til at han ikke vet hva kostnadene for feilene blir ennå.