KRISTIANSAND: I dag var redningspakken for Start oppe i Formannskapet.Forslaget fra økonomidirektør Terje Fjellvang går ut på å fryse lånet på 40millioner kroner som Start har fått av kommunen. Da slipper klubben å betale enmillion kroner i renter i 2012. I tillegg skal kommunen gi klubben et lån påfem millioner kroner, som skal dekke utgiftene til å skifte fra naturgress tilkunstgress på Sør Arena.

– Hovedhensynet er våre kreditorinteresser. Dersom viikke bidrar står vi i fare for å avskrive 40 millioner, sa ordfører ArvidGrundetjøn til Formannskapet.

Haster

Blant de 13 representantene var det bred enighet;kommunen må bidra for å beskytte 40 millionerslånet de ga Start før byggingenav Sør Arena.

KrF og gruppeleder Arvid Omdal ville utsette saken, menkom på andre tanker da rådmann Tor Sommerseth forklarte at det haster. At Starter i en situasjon der de trenger hjelp nå.

– Det er viktig at saken får en kjapp avklaring, saRådmannen.

– Er det så kritisk trekker jeg forslaget, sa Omdal.

– Bra for byen

Høyres Hans Otto Lund ba representantene i Formannskapetgodta redningspakken som er fremforhandlet med Start og Sparebanken Sør.

– Vi må gå for forslag til vedtak. Det er bra for byen,sa han.

– FrP støtter forslaget. Vi får et breddeanlegg som ermangelvare, sa Bjarte Vestøl, og fikk støtte av Aps Abdullahi Alason.

– Et fornuftig forslag som vi støtter. Nå har vi mulighettil å vise at vi satser på breddeidretten, sa han.

Saken skalbehandles i bystyret neste onsdag.

Fakta:

Forslaget til Start-hjelp

  • Start slipper å betale renter på lånene de har på SørArena. Dette utgjør en utgiftslettelse på 3,2 millioner kroner for 2012. * Kommunen gir Start lån på fem millioner kroner for ålegge kunstgress på Sør Arena.

  • Kommunen bevilger 250.000 koner årlig til Start for atklubben skal kunne drifte Sør Arena som et breddeanlegg.