SØGNE: — Vi så behov for en finansielt og faglig sterk eier når vi skal ekspandere videre. Det får vi nå, sier daglig leder Paul Gunnar Sviland i PK Entreprenør AS – murerfirmaet fra 1970-tallet som har vokst til et fullverdig entreprenørselskap med 110 ansatte og 320 millioner kroner i 2011-omsetning, to tilknyttede selskaper medregnet.

Paul Gunnar Sviland, Ralf Georg Olsen, Åge Hausvik, Jan Ånund Wiig, Robert Jekteberg og Per Solli har vært eierne. Nå får de oppgjør for en hemmelig kjøpesum i kontanter og aksjer i raskt voksende Betonmast Bygg AS. Med PK på laget får Betonmast Bygg 700 ansatte og en omsetning som nærmer seg Kruse Smith-nivå. Og iallfall i tidligere år har selskapet tjent godt med penger.

— Fordi vi konsentrerer oss om prosjektene og ikke lar administrasjonen ese ut. Men alle PKs ansatte og eiere blir med videre. Vi tror på lokal ledelse av lokal virksomhet, sier administrerende direktør Jørgen Evensen i Betonmast Bygg AS. Han legger til at som del av Betonmast Bygg vil PK Entreprenør kunne delta i større prosjekter og få tilgang på ekspertise på alt som dreier seg om systemer og regelverk.