ARENDAL: Drapsofferet, Torbjørn Johnsen, og kameraten hans kom kjørende fra Moysand til boligblokka i Grimstad 17. mai. De hadde tidligere på dagen antydet i telefonen til tiltalte at de ville besøke ekskjæresten hans i Arendal. Det hadde den nå drapstiltalte 36-åringen frarådet de to mennene, fordi ekskjæresten måtte ha fred 17. mai sammen med sine barn.

Da ekskjæresten også fortalte at Johnsen hadde sagt det samme til henne, ble 36-åringen sinna og oppskaket.

"Nå er du ferdig"

Kvinnen fortalte i retten i dag at den tiltalte fortalte henne at "nå kommer de to kjørende inn på gårdsplassen". Mens de to snakket sammen hørte kvinnen at 36-åringen snakket til drapsofferet. I avhør har kvinnen antydet at tiltalte da skal ha ropt til Johnsen at "nå er du ferdig".

Under krysseksaminiseringen i retten i dag var hun ikke helt sikker på om ordene falt slik.

— Fikk en dårlig magefølelse

Hun har også forklart at drapstiltalte var oppbrakt over at Johnsen hadde ringt ekskjæresten. I retten hevdet kvinnen at hun sa til drapstiltalte det var hun som ringte til Johnsen og ikke omvendt. Dermed hadde ikke drapstiltalte noen grunn til å reagere. Dette ble gjentatt i en samtale kort tid etter til drapstiltalte, da han ringte henne tilbake igjen.

Det gikk bare et halvt minutt fra den ene samtalen til den andre fra draptsiltalte til ekskjæresten.

— Jeg fikk en dårlig magefølelse av dette, sa vitnet.

Fryktet vold

— Jeg trodde ikke det var så galt som det ble, selv om de kranglet en del. Jeg så nok for meg at tiltalte hadde truet Torbjørn, og at han kanskje stod med et gevær. Men jeg fikk sagt at det var ikke Torbjørn som hadde ringt til meg, men at det det var jeg som hadde ringt ham, understreket vitnet.

Drapstiltalte la på telefonen, og eskkjæresten fikk en dårlig følelse. Hun forsøkte å ringe opp igjen, uten å få svar fra tiltalte.

— Jeg var bekymret over situasjonen. Redd for at det kunne ende opp med voldsutøvelse.