ARENDAL: I Aust-Agder tingrett ble en 41-åring og en 48-åring dømt til henholdsvis 12 og 15 års fengsel. Dommen fra Agder lagmannsrett denne uken innebærer dermed en betydelig skjerping, skriverAgderposten.

I dommen beskrives mishandlingen og drapet på Gjeruldsen i august i fjor som torturlignende. Det står også at «tidsforløpet gjør forøvelsesmåten spesielt alvorlig. Det må ha vært en svært grufull opplevelse for Gjeruldsen, og må ha fremkalt vedvarende dødsangst». Gjeruldsen ble blant annet forsøkt hengt med en ledning. Da han ikke døde, ble han på nytt løftet opp med en lastestropp rundt halsen.

41-åringens forsvarer Arild Holden sier til Agderposten at han ikke har lest dommen ennå, men at han synes den er for streng.

– Min klient har ikke fått uttelling for at han tilsto ugjerningen, sier Holden. Den andre forsvareren, Terje Korneliussen, sier han ikke forstår lagmannsrettens konklusjon og at han mener tingretten gjorde en bedre vurdering.

Alle de involverte tilhører ifølge tingrettens dom et belastet miljø. En krangel om penger skal ha vært bakgrunnen for episoden som endte med at Steinar Gjeruldsen ble mishandlet og drept.