KRISTIANSAND: – Entrepenøren skulle avsluttet arbeidet klokka 06, men brukte litt lengre tid. Dermed dannet det seg køer umiddelbart. Veien fra Brennåsen og inn til Kristiansand er svært sårbar, sier Johan Mjaaland, distriktsveisjef i Statens vegvesen region sør.

Mandag morgen oppstod det lange køer i området rundt Brennåsen og helt inn mot Kristiansand i vestgående felt. Flere bilister tok kontakt med Fædrelandsvennen for å uttrykke sin misnøye.

– Det er bare å beklage. Noe annet kan vi ikke gjøre. Dette skal ikke skje, sier veisjefen.

– Gjør alt vi kan

Veiarbeidet i Brennåsen mandag var en del av mye planlagt lapping i tiden som kommer.

– Vi samarbeider tett med entrepenøren, og jeg skal ta det opp med dem i dag. Vi gjør alt vi kan for at dette ikke skal skje igjen. Men det er planlagt mye lapping. Med så høy trafikk er det problematisk å jobbe i veien, sier Mjaaland.Han forteller at de kun har tillatelse til å jobbe i veien mellom klokka 22 og 06. Men natt til mandag ble det lagt rør under veien, og dermed kunne ikke veien åpnes før arbeidet var fullført.

– Vi jobber fysisk i veien. Det er utfordrende. Dårlig kapasitet og høy trafikk på en tofelts vei med mange kryss gjør situasjonen ekstra sårbar, forklarer Mjaaland.

Høy trafikk

Det passerer cirka 40.000 biler på Vesterveien i Hannevika hver dag.

– I Søgne ved Tangvall er tallet cirka 17.000 biler. Det er veldig høy trafikk på en tofelts vei, forteller Mjaaland.

I tillegg til veiarbeidet veltet ei 16 år gammel jente på moped på Vesterveien ved 8-tiden. Det gjorde kaoset komplett.

– Det er vanligvis trafikkulykker som skaper køproblemer på veiene. De kan vi ikke gjøre så mye med. Men det jobbes jo med andre løsninger på sikt, sier veisjefen.

— Tar tid

Mjaaland sier set jobbes med å løse de trafikale flokene i Kristiansandsregionen.

— Nasjonal transportplan legger rammene for de store investeringene. Vi planlegger for fullt fra Gartnerløkka og vestover. Men dette tar tid og skjer nok ikke før i perioden etter 2017, sier Mjaaland.

For å få ned sårbarheten inn mot Kristiansand ferdigstilles snart kollektivfelt fra Rige til Breimyr og fra Kartheia til Fidjane.

— I tillegg planlegger vi å utvide rundkjøringen i Brennåsen. Den skal få to felt. Forhåpentligvis klarer vi det før sommerferien, sier veisjefen.