KANSKJE TROMMIS?: Heine Kleivkås (nærmest, 8) og Jonathan Aune Henriksen (7) smeller løs på trommesettet. Morten Kallevik (i rutete skjorte, 14) og Jonas Lilletun Christensen (14) har ansvar tromme-standen. Foto: Inger M. Witteveen
LÆREMESTER: Oda Elise Nybro (t.v., 9) og Mina Bitter (6) får trompetopplæring av trompetist Ingar Rossvåg Leer-Salvesen (12). Det er bare to som spiller trompet i hovedkorpset, så rekruttering er viktig, her som ellers. Foto: Inger M. Witteveen
FAGFOLK: Anne Katrine Thomsen er korpsinstruktør på trompet. Her gir hun råd til Adina Ågedal (7) som prøver seg på en liten pocket trompet. Foto: Inger M. Witteveen

— Det er mange aktive korpsfamilier her. Mange har selv spilt i korpset på 80-tallet og har nå egne barn, smiler Helle Bitter og skuer ut over yrende korpsliv på Oddemarka skole.

Sammen med ektemannen Jan har de delt ledervervet i Oddernes Skolemusikkorps i år. De fire foregående har paret hatt økonomiansvaret. Mens datteren Nora (10) spiller kornett, sverger storesøster Ida (13) til tverrfløyte og saxofon. Minstemann på seks har hittil diltet etter foreldre og søstre, men til høsten begynner også Mina i korpset.

Sikrer framtida

Før Åpen dag 4. juni har korpset hatt fem skolekonserter. På forskjellige stands står ekspertisen klar for å demonstrere instrumenter.

Ingar Rossvåg Leer-Salvesen (12) kan allerede se tilbake på en femårig korpskarriere. I dag skal han lære bort trompetkunster til potensielle aspiranter.

— Jeg har sikkert hatt femti her, sier en begeistret trompetisten, som gjerne vil ha flere jenter på trompet. Og blir bønnhørt: "Elevene" Oda Elise Nyborg (9) og Mina Bitter (6) blåser av hjertens lyst.

Et annet sted prøver Heine Kleivkås (8) og Jonathan Aune Henriksen (7) seg på trommer under veiledning av læremestrene Morten Kallevik (14) og Jonas Lilletun Christensen (14). Tirsdagsøvelsen krasjer med fotballtreninga for Jonathan, men Heine virker interessert.

— Du får mange nye venner, er med på gøye reiser og det er et veldig bra opplegg her, reklamerer Jonas, trommis på syvende året.

Ikke bare marsjer

— Musikkorps er bra musikkopplæring, og har et fint fellesskap og samspill, mener leder Helle, og poengterer at det er bare i mai de spiller marsjer, resten av året er det mye annen fengende musikk.

Apropos mai, da fikk Oddernes Skolemusikkorps storfint besøk av kulturminister og tidligere drillpike Hadia Tajik. 11. juni skal korpset fortsette å imponere. Som første i toget marsjerer de fra Kilden til Nedre torv under Stemmerettsjubileet. Den gang korpset ble stiftet i 1955, var det som eneste korps i Kristiansand med jentemusikanter!

Dagens 23 korpsmusikanter kan bli flere til høsten, og lederduoen Bitter kan glede seg over mange nye navn på lista.