KRISTIANSAND: Etter en måned med karantene og så en ny måned på ”enecelle” fikk Boonya (2) onsdag møte den første av Dyreparkens tre andre tigre, Rex (7).

— Hun er litt skeptisk, men jeg tror det skal gå bra. Går alt etter planen skjer ingenting, sa dyrepasser og ansvarlig for tigerne, Hans-Petter Westnes i Dyreparken til Fædrelandsvennen like før tigerne ble satt sammen.

Klare med pepperspray

Skulle ting ikke gå etter planen, hadde dyrepasserne klare vannslanger, pulverapparat og pepperspray for å separere de to.

— I tillegg har vi en åpning i hver sin ende slik at de kan flykte fra hverandre. Stort mer enn det kan vi ikke gjøre. Det er jo også svært verdifulle dyr som vi ikke har råd til å miste, sier han.

Klokka 09.30 ble lemmen åpnet og Rex kunne gå inn i buret til Boonya.

Se hvordan tigerne reagerte på hverandre i videoen øverst i saken.

Skal parres med Ulysses

Planen var at Boonya også skulle få møte Rex sin far, Ulysses (13), som er grunnen til at hun ble sendt fra dyreparken i Novosibirsk i februar.

Boonya og Ulysses har begge gode gener som Dyreparken håper kan resultere i et nytt tigerkull.

— Det er jo det som er meningen med det hele, men vi valgte nå å la disse to først få bli kjent med hverandre i cirka et døgn før vi også sender inn Ulysses. Det er Boonya som har alt presset på seg og har ikke møtt en annen tiger siden hun var med moren. Derfor er det ikke vits å stresse henne mer enn nødvendig, sier han.

Den siste tigeren, Ryeka (13) vil bli introdusert den nye tigeren tidligst i neste uke.