Det var fest i et hus i Lyngdal natt til lørdag. Musikken var høy. Så høy at naboen i etasjen over festen gikk ned en etasje for å be festdeltakerne skru ned lyden. Mannen var for øvrig alene i leiligheten.

Etter å ha bedt om at lyden ble dempet, hjalp det en liten stund, før nivået kom opp til gamle høyder. På nytt gikk han ned og ba om at lyden ble dempet, men denne gang hjalp det ikke med en henstilling.

Naboen varslet derfor far til han som arrangerte festen i leiligheten under.

Slag og spark

Varslingen av faren, og hans ankomst til festen utløste en voldsom reaksjon hos festarrangøren, forteller politiadvokat Hellek Rue til fvn.no. Fire deltakere på festen gikk opp en etasje, og da den klagende nabo åpnet døren gikk de fire løs på ham med spark og slag.

Etter hvert trakk de fire seg unna. Den forslåtte naboen, som ikke ble alvorlig skadet, varslet politiet. Neste dag ble legemsfornærmelsen anmeldt til politiet.

Varetektsfengslet

Mandag ble den ene av de fire, en lyngdøl på 19 år, varetektsfengslet i fire uker siktet for legemsfornærmelse. Han erkjenner ikke straffskyld. Den siktede er tidligere dømt for grove legemskrenkelser, og ble varetektsfengslet på grunn av fare for gjentakelse av straffbare handlinger.

Samme fengslingsgrunnlag ble tatt i bruk for en 22 år gammel mann fra Lyngdal. Han er også dømt for legemskrenkelser tidligere, og har erkjent straffskyld for det som skjedde natt til lørdag. 22-åringen må også sitte fire uker i varetekt.

To andre unge menn er også siktet i saken, men ikke fengslet.