KRISTIANSAND: — Med den kjennskapen man har til disse miljøene gjennom mediene, så misliker jeg sterkt dersom de etablerer seg i nabolaget. De er ikke ønsket her i det hele tatt, sier Geir Liebermann, som er en av de nærmeste naboene til den aktuelle adressen.

Fædrelandsvennen møtte torsdag kveld flere av naboene i Gamle Strømmevei. Ingen av de fremmøtte ønsket å stå fram på bilde. For de fleste er det helt nytt at motorsykkelklubben har etablert seg i området.

De er samstemte i at de ikke ønsker énprosentklubber i gata.

Stedets flotteste eiendom

— Jeg er ikke redd for de som nabo, men jeg tror ikke det de driver med fører noe godt med seg. Derfor ønsker jeg ikke at slike klubber etablerer seg noen steder i samfunnet. Men når det først har skjedd her, så frykter jeg ikke at det skal skade nabolaget på noen måte, sier Terje Korsvik.

Ifølge nabo Alf Korsvik har Gamle Strømmevei 15 vært kjent som stedets flotteste eiendom. Den forrige eieren la ned mye arbeid i å holde uteområdet vakkert. De siste årene har stedet vært utleid og forfalt. Nå har eiendommen vært preget av forsøpling. De forrige leietakerne har brukt stedet til omfattende festing og drevet med grisekjøring i gata, forteller naboene.

— At en slik klubb skal ha etablert seg i området, liker jeg dårlig. Jeg har tre barn i og under skolepliktig alder som leker med unger i området. Nå blir det ikke mye gøy å la de løpe fritt rundt, sier Jan Berntsen.

Veien sperret med kjetting

Enkelte av naboene har forsøkt å komme i kontakt med eier av adressen, Svein Arild Vilhelmsen, uten å lykkes. Velformann Steinar Langeland sier han ble skeptisk da han hørte at de nye beboerne i huset hadde sperret innkjørselen med kjetting.

— Folk trives her. Det er lite utskiftning i husene. Eiendommene omsettes stort sett innad i familiene. Derfor synes vi det var merkelig da noen plutselig ville sperre seg inne med kjetting, sier Langeland.

Helge Korsvik synes også det er lite hyggelig dersom klubben får fotfeste i nabolaget.

— Dette likte jeg veldig dårlig. De må vi bli kvitt så fort som mulig. Og det er vel utbyggeren vi må gå på dersom vi skal få dem vekk, sier han til Fædrelandsvennen.

Ole Richard Lauritsen regner med at naboene får politiet tett inn på livet når Bandidos etablerer seg i nabolaget.

— Man må jo regne med at politiet har kontroll på det som skjer. Så vil tiden vise om vi kan ønske dem velkommen. Da må de i så fall oppføre seg. Hvis det blir begått kriminalitet i nærområdet, så er det ikke interessant å ha dem her. Hvis det derimot ikke blir bråk og spetakkel, så skal vi anse dem som vanlige naboer. De må følge norsk lov som alle andre, sier Lauritsen.