KRISTIANSAND: – Sønnene mine på 13 og 16 år har kost seg med BigBang-konsert i Oslo. Men på vei hjem ble de rammet av togkaoset. I Drammen ble de satt på en buss, som skulle frakte dem til toget på Nordagutu stasjon.. Men da de rullet inn på Nordagutu stasjon, kjørte toget, forteller Kjetil Reithaug.

Han står og venter på sine sønner, som er tre og en halv time forsinket, på togstasjonen i Kristiansand. På grunn av at en kjøreledning falt ned mellom Drammen og Hokksund oppstod det store problemer i togtrafikken søndag ettermiddag og kveld.

– De sier at de fikk beskjed om at bussen ville forsøke å ta igjen toget. Det høres jo helt vilt ut. Bussjåføren visste ikke hva han skulle gjøre, sier Reithaug.

Feil tog

Etter en stund kom de to guttene seg på toget igjen. Det de ikke visste, var at de nå satt på et annet tog.

– Dette toget var to timer senere enn det andre. Men den beskjeden fikk ikke sønnene mine. Med forbehold om at de ikke har hatt musikk på ørene, synes jeg det er utrolig dårlig informasjon, sier Reithaug.

Han forsøkte selv å få tak i informasjon om hva som hadde skjedd siden toget kjørte fra bussen på Nordagutu.

– Jeg snakket med folk her på stasjonen, men de vet ingenting. Siden har jeg ringt NSB og tastet både en og fem og to og tre, men mannen jeg til slutt fikk snakke med, visste ingenting, sier han.

NSB kompenserer

Reithaug, som bor i Mandal, fikk til slutt tak i Dag Brekkan, kontaktperson for Sørlandsbanen. Han beklaget hendelsen.

– Det ble gjort en feil. Vi mistet kontroll over bussene fra Drammen. En av dem rakk ikke toget de skulle rekke. Det som de har opplevd er beklagelig, sier Brekkan til Fædrelandsvennen.

Pressevakt Håkon Myhre i NSB kan ikke bekrefte at bussen tok opp jakten på toget som dro noen minutter for tidlig fra Nordagutu stasjon.

– Jeg vet ikke hva som skjedde med bussen da den ikke rakk toget. Men det har skjedd en kommunikasjonssvikt. Det beklager vi på det sterkeste. Alle kunder som har opplevd forsinkelser bes kontakte oss for å få kompensasjon, sier Myhre.

Det er ventet at problemene på Sørlandsbanen vil føre til ytterligere forsinkelser i togtrafikken utover natten.