LILLESAND: — Litt morsomt å opptre lokalt på Sørlandet?

— Jo, det syns jeg er fint. Da Anne Svendsen kontaktet meg, måtte jeg bare si ja! Jeg har stor respekt for mennesker som har jobbet med kultur i så mange år, som virkelig brenner for dette. Da er det bare hyggelig å stille opp. Det er ellers ikke så lenge siden sist jeg spilte her. Det var i julen da jeg hadde en solokonsert i forbindelse med at den lokale banken hadde sponset et nytt flygel til kulturarenaen på Valstrand. Jeg spilte også i Lillesand kirke der jeg hadde klassisk nyttårskonsert. Da var det halvannet år siden forrige gang jeg hadde konsert her. Jeg liker å spille på mindre steder, hadde konsertturné i Lofoten i en utrolig natur. Jeg er mer opptatt av gode instrumenter enn et stort publikum.

Guri Linn

— Du begynte musikkopplæringen hos klaverpedagogen Guri Linn i Lillesand?

— Hun er helt fantastisk. Og Guri Linn er å takke for at jeg fortsatte å spille piano. Hun er en svært allsidig musiker og lærte meg mye om musikk, ikke bare pianospill. Jeg begynte hos henne i niårsalderen. I tillegg har jeg vært tre år på musikkonservatoriet i Tromsø og studerte med professor Tori Stødle. Seinere kom jeg til professor Anne Øland på musikkonservatoriet i København.

Paris

— Hvordan havnet du i Paris?

— Jeg møtte han som skulle bli min lærer i Paris, Tamas Vesmas, på en tur til Serbia. Han ble grunnen til at jeg dro dit, og jeg studerer nå andre året med ham på Schola Cantorum. Jeg er veldig fornøyd, han er både en god venn og min lærer. Så jeg må si jeg er svært glad for å ha møtt ham.

— Hvor lenge blir du i Paris?

— Nå skal jeg være ett år til med formell undervisning på Schola Cantorum. Så kommer jeg til å jobbe selvstendig, med konserter. Paris er en by jeg trives svært godt i. Jeg bor sammen med en forfatter og teaterregissør nå, en veldig god venninne av meg. Jeg føler at jeg ikke kunne hatt det noe bedre. Så jeg har ingen planer om å reise derfra. Jeg går svært mye på klassiske og kontemporære konserter, jazz og teater. Man kan leve ganske billig der nede. Og jeg liker det store mangfoldet ved menneskene som bor der. Det er mange måter å leve livet sitt på.