VENNESLA: Politikerne skal bruke hele november på å finne sine prioriteringer. Store spørsmål blir om det er penger nok til den nye svømmehallen, eller om eiendomskatten går opp. Budsjettet er på 800 millioner kroner. Kanskje har de plass til din gode ídé:

Morten Aslaksen, Vennesla historielag. Foto: Trygve Skramstad

Morten Aslaksen, leder Vennesla historielag:— Minibyggernes anlegg på Kvarstein bør flyttes opp til museet. Det kan kommunen kan finne penger til. Dessuten må politikerne få på plass en kulturminneplan. Bygda trenger den oversikten. Jeg ønsker også en større satsing på hele museumsområdet med skolemuseet og bygdemuseet. Museet har et stort potensial.

Steinar Skeie, Vindbjart-trener. Foto: Nicolai Gaustad Olsen

Steinar Skeie, hovedtrener i Vindbjart:— Barn og unge er viktigst. Først og fremst synes jeg politikerne skal bygge en hall på Moseidmoen som idrettsfritidsordningen kan bruke. Det er et unikt arbeid som gjøres der. Skolen og eldreomsorgen kan aldri få nok og bli god nok. Politikerne bør dyrke de gode lærerne. Idrettsplassen er stusselig, men er den plassen flest besøker i bygda på ett år. Vi bør få et topp moderne anlegg for fotball og friidrett, som vi kan være stolte av. Det fortjener venndølene.

Ingvild Christine Hajum, leder Hægeland og Øvrebø Frivillighetssentral (til høyre) Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

Ingvild Christine Hajum, leder Hægeland og Øvrebø Frivillighetssentral:— Jeg skulle ønske politikerne satte av en stor pott til "fritid med bistand". I nedre Vennesla er dette i gang, men uten spesiell kommunal støtte. Så mange ungdommer kunne hatt nytte av en trygg person til å hjelpe dem i gang med meningsfylt fritid. Generelt vil jeg be om mer penger til alle ildsjelene i frivillige lag og foreninger. Det kan egentlig ikke måles i penger de verdiene som skapes av frivillige.

Jon Terje Ruenes, styreleder Kjøp i Vennesla. Foto: Ingvill Dybfest Dahl

Jon Terje Ruenes, styreleder Kjøp i Vennesla:— Jeg håper at politikerne vil fortsette med en årlig støtte til vår næringsforening, for det er viktig for næringslivet. Vi er også opptatt av at parkeringsplassen i Graslia snart blir noe. Det går litt sent. Skulle jeg foreslå en bevilgning, er det penger til en stor og attraktiv lekeplass på nedre torv i sentrum. Den ideen kom fra småbarnsmødre, og den er kjempegod.

Anne Honnemyr, leder Vennesla bedehus. Foto: Frode Lindblom

Anne Honnemyr, leder Vennesla bedehus:— Barn, ungdom og de som sliter. Mer støtte til dem. Det er så mange flotte mennesker som trenger litt støtte for å komme seg videre. I frivillig sektor legges det ned en kjempeinnsats. Jeg synes politikerne skal støtte frivilligheten mer. Det er så mange gode møtepunkter, og noen få kroner kan bety så uendelig mye.

Inger Vøttrup, Landsforeningen mot Stoffmisbruk. Foto: Reidar Kollstad

Inger Vøttrup, Landsforeningen mot Stoffmisbruk:— Jeg går dagravn og synes politikerne skal høre mer på pårørende. Moonlight er et fantastisk tilbud og må bare styrkes. Det gjelder å bruke pengene på de unge, slik at de ikke ødelegger livene sine. Mer penger til forebygging. Viktigst av alt: At ressursene står klare når en ungdom trenger dem. Ikke vente til problemene er blitt store. Og så må Vennesla få et ordentlig ettervern-tilbud.