SØGNE: Da to kamerater fra Mandal kom kjørende på E 39 fra Kristiansand mot hjembyen, stoppet de i Søgne for å hjelpe en de trodde hadde motortrøbbel. Vedkommende satte seg inn i bilen og tok fram en kniv. Mannen, som fremstod som ruset, truet dem deretter til å kjøre seg rundt i Søgne. Da den ene av dem prøvde å forlate bilen, kjente han det han antok var kniven ble trykket mot magen sin.

Etter å ha kjørt rundt i Søgne i 30-40 minutters ba den uønskede passasjeren dem om å sette ham av. Hendelsen som de to beskriver som svært dramatisk, fant sted natt til 3. august.

Får oppreisning

I tillegg til fengselsstraff ble 37-åringen dømt til å betale 10.000 kroner i oppreisningserstatning til hver av de to i bilen. Han ble også funnet skyldig i 14 andre lovbrudd som dreier seg om alt fra bruk og besittelse av narkotika til hærverk og fyllekjøring.

Langt rulleblad

36-åringen som er domfelt sju ganger tidligere, ble denne gangen også idømt en bot på 15.000 kroner og må betale erstatning på 4375 og 25.000 kroner til henholdsvis Søgne Bilservice og Søgne kommune, samt 2000 kroner i saksomkostninger.

Retten besluttet å inndra en boks med pepperspray, to kniver og en hammer fra 37-åringen.