KRISTIANSAND: Bilen med rumenerne ble stoppet i Porsgrunn mandag 16. september. I kasser og bagger fant politiet femti kilo med frosne indrefileter fra Uruguay, skriver Agderposten.

Ifølge avisen settes beslaget nå i sammenheng med at kjøtt for 40.000 kroner er stjålet fra tre Rema 1000-butikker på Sørlandet de siste månedene.

Tyveriene ble begått i butikkenes åpningstid.

Butikkene mente først at det var enkelttyverier de var utsatt for. At det kunne være en organiserte biffbande i sving ble først en tanke da rumenerne ble tatt.

— Politiet i Telemark ringt meg og sa de hadde tatt flere rumenere med kjøtt. Rumenerne hadde sagt at de var kommet fra Kristiansand, og politiet spurte om jeg kjente til at det var forsvunnet noe, sier Terje Ragnar Hansen, regiondirektør i Rema 1000, til Fædrelandsvennen.

Han sendte ut melding til samtlige Rema-kjøpmenn i regionen, og fikk svar fra tre butikker i Arendal og Kristiansand. Flere titalls kilo av indrefilet fra Uruguay var blitt borte fra frysediskene i hver butikk.

— De første tyveriene hadde vi allerede i sommer, sier Hansen.

Ifølge Agderposten ble rumenerne i tillegg til kjøttet tatt med en rekke råmelk- og trantabletter.

— Dette er varer med høy verdi som er lett omsettelige, sier Hansen.

Han antar at bifftyvenes mål var restauranter i hovedstaden.

— Det er fort å tenke at rumenerne var på vei til Østlandet. Det er et enormt illegalt marked for kjøtt, så at biffen skulle selges videre til restauranter i Oslo, er ikke utenkelig, sier Hansen.