ARENDAL: E 18 er lørdag og søndag stengt mellom Harebakken i Arendal og Goderstad i Tvedestrand på grunn av arbeid på europaveien og sykkelstien langs veien. Omkjøringen er skiltet langs kystveien via Saltrød.

Det var lørdag formiddag lang kø og saktegående trafikk ved Harebakken. Roger Evensen ved Veitrafikksentralen bekrefter overfor Fædrelandsvennen at han har fått melding om kø på stedet.

— Vi regnet med at trafikken ville bli verst lørdag formiddag. Fra nå av vil det roe seg noe, sier prosjektleder Harald Tobiassen i Statens vegvesen til Agderposten lørdag formiddag.

— Når man først må ha omkjøring, forventet vi at det ville bli litt kø lørdag formiddag. Men vi startet så sent vi kunne på fredag, utdyper han overfor Fædrelandsvennen.

- Blir det kø i morgen?

— Søndag er det alltid mye roligere. Vi valgte dette tidspunktet fordi sommertrafikken er over nå. Hyttetrafikken minker også, sier han.

- I rute

Hvis alt går etter planen, skal veien åpnes igjen natt til mandag.

STENGT: E 18 er stengt i østlig retning ved Harebakken. Foto: Ernest Boswarva

— Vi føler at vi ligger i rute. Vi jobber jo 24 timer i døgnet, sier anleggsleder Øystein Gauslå i entreprenøren E. Gauslå & Sønner AS til Fædrelandsvennen.

Han opplyser at cirka 25 personer fra firmaet, som er entreprenør for den nye gang- og sykkelstien, er i sving i helga. Noe av arbeidet gjelder forbedring av en rasutsatt veistump på Haslestad.

— Vi bygger ny E 18 på 400 meter. Vi graver opp det gamle og etterfyller med stein. Så legger vi på hard asfalt. Veien skal være ferdig asfaltert 15. oktober, men trafikken settes på senest midnatt natt til mandag, sier Gauslå.

Etter 15. oktober skal ytterligere 400 meter vei forbedres.

- Kunne rast ut i tjernet

Han forklarer at det i området er leire og kvikkleire.

— Det var fare for at veien kunne rast ut i tjernet, sier Gauslå.

- Men nå kan du garantere at veien blir trygg for ras?

— Ja, det skal det være, svarer han.

I forkant har entreprenøren sprengt bort fjell slik at den nye veien legges omtrent ti meter lengre unna tjernet enn tidligere.

I tillegg jobber arbeiderne med å forbedre sykkelstien langs veien.

Ifølge Gauslå har beboerne langs veiarbeidsstrekningen fått tilbud om hotellovernatting i helga på grunn av ulempene ved nattarbeidet.