PÅ POST: Anne Sørli, til daglig lærer i 6. og 2. klasse og sosiallærer ved Skarpengland, var løypevakt under Skolejogging. Fra sin post passet på at ingen rotet seg bort og kom med oppmuntrende tilrop til alle forbipasserende joggere. Foto: Arina Karbovskaya
STASJONER: Det var rikelig med saft og bananer for dem som trengte energipåfyll. Foto: Aruba Karbovskaya
RASKEST: Åsbjørn Langeland Øvland (12) i 7.trinn var førstemann ned bakken etter første runde. Foto: Arina Karbovskaya
SPREKING: David Weld i 2.trinn holdt stor fart gjennom hele løypa, uten tegn til å være sliten. Foto: Arina Karbovskaya
HOLDER KOKEN: Denne gjengen i 2.trinn holdt sammen og hadde planer om løpe to runder før de kastet inn håndkleet. Foto: Arina Karbovskaya
MÅLBEVISST: – Dette er gøyere enn å gjøre skolearbeid. Det er alltid moro med fysisk aktivitet. Jeg skal prøve meg på 10 runder, uttalte Mikael Bjerland (13) i 8.trinn. Foto: Arina Karbovskaya

ØVREBØ: – Det er veldig mye bedre enn å sitte på skolebenken, strålte Boom Dale (11) i 7. trinn ved Skarpengland skole. Sammen med klassevenninnen Silje Iveland (11) tok hun like godt en ekstra runde.

En annen som også var fornøyd med en skoledag ute i det fri, var Åsbjørn Langeland Øvland (12), som mente det var "helt fantastisk". Målet var fjorten runder, etter første runde. På spørsmål om han kom til å stille neste år, var svaret: – Helt klart!

28. året på rad

— Det har blitt en tradisjon, samtidig som det er et arrangement på landsbasis, sier Simon Ellingsberg, avdelingsleder ved Skarpengland skole. I 28 år har skolen i Øvrebø arrangert fast joggedag i midten av september. I år tok 287 elever, fra 1. til 10. trinn, beina fatt på den 2,5 kilometer lange løypa. Start og mål var på skolen, med saft- og fruktstasjoner underveis, akkurat som i et stort turløp.

Fredag den 13. Selv om kalenderen viste fredag den 13, ble det ingen ulykkesdag på Skarpengland. Og ute skinte sola.

— I fjor hadde vi pøsregn. Det gikk jo greit det også, men det er ekstra gøy når været var så fint som i år, ifølge avdelingslederen.

Aksjon Skolejogging, som har skiftet navn fra Jogg for Afrika, er en innsamlingsaksjon der det betales en frivilling deltakeravgift på 20 kroner. I år går pengene til SOS-barnebyer i Tanzania.

Neste uke har sanitetsforeningen I Øvrebø invitert alle Skarpengland-elevene til skolefrokost. Da vil beste klasse på barnetrinnet, ungdomstrinnet og en tilfeldig vinner bli premiert.