KRISTIANSAND: - Hva slags senter er dette?

— Det skal være et kompetansesenter og møteplass for grønn samfunnsutvikling.

— Koordinatorjobben er en del av en stilling som rådgiver i Stiftelsen Miljøfyrtårn. Når begynte du der?

— I juni. Da kom jeg med familien flyttende fra New Orléans, hjem til Søgne.

New Orléans

-Hva gjorde dere i New Orléans?

— Min mann var sjømannsprest der. Min rolle var å være vertinne og leder for forskjellige arrangementer i sjømannskirken, i tillegg til å være mamma. Det var et tre år langt eventyr. Musikken, kulturen og klimaet, jeg savner det hver dag. Samtidig setter jeg pris på å komme tilbake til Norge og norsk natur.

Kirkens Nødhjelp

— Og før det jobbet du i Kirkens Nødhjelp. Hvordan var det?

— Veldig spennende. Jeg jobbet der i 10 år i forskjellige stillinger, de tre siste som leder for fasteaksjonen som er Kirkens Nødhjelps årlige innsamling, med 35.000 bøssebærere og 30 innsamlede millioner i året. Jeg skulle stimulere til engasjement blant bøssebærere, jobbe med markedsføring og logistikk, altså planlegging og gjennomføring av hele aksjonen.

— Hva studerte du?

— U-landsstudier og statsvitenskap i Oslo.

Besøk av kronprinsparet

— Tilbake til åpningen av det nye senteret, der til og med kronprinsparet kommer. Hva tror du er grunnen til det?

— Miljøutfordringene er en av de viktigste sakene vi står overfor. Vi må ta grep nå, om vi skal bevare jordkloden for neste generasjon.

— Hvordan?

— Jeg tror det må gjøres på en positiv måte ved å peke på ny, grønn innovasjon og kreative løsninger. Det skal være lønnsomt å være miljøvennlig! Vi må få bort moraliserende pekefingre og i stedet stimulere til gode ideer som kan benyttes i offentlig forvaltning og næringsliv.

— Hvor miljøbevisst er du selv?

— Jeg forsøker å leve som jeg lærer. Tar med barna på sortering av søppel, sparer strøm og tar bussen fremfor bil, for eksempel. Men som småbarnsmor med knapphet på tid, er det viktig å finne løsninger som passer for hvermansen, ikke bare for spesielt interesserte.