VALLE: Vitner har forklart til politiet at den 39 år gamle drapssiktede grimstadmannen vendte tilbake til offeret for å sparke ham i hodet, etter først å ha stukket ham fire ganger med en pølsekniv. Det går imidlertid ikke fram av varetektskjennelsen fra Kristiansand tingrett om siktede faktisk sparket det allerede sterkt sårede offeret i hodet.

Politiadvokat Terje Kaddeberg Skaar ønsker ikke å kommentere vitneutsagnene som står beskrevet i kjennelsen før saken kommer opp for retten.

Ferdig etterforsket

Politiet i Agder er nå ferdig med etterforskningen, og har sendt saken over til statsadvokaten som skal ta ut tiltale. 39-åringen som har sittet varetektsfengslet siden 26. mai, ble i tingretten fengslet for inntil åtte nye uker.

Det er etterforskere og krimteknikere i felleskrim i Agder politidistrikt som sammen med mannskaper fra det lokale lensmannskontoret har etterforsket drapssaken. De har ikke hatt bistand fra Kripos.

Det er tidligere brakt på det rene at den siktede grimstadmannen først ble sparket i hodet av offeret, men retten har avvist at knivstikkingen kan anses som nødverge.

Blandingsrus

Prøver som ble tatt av siktede to timer etter knivstikkingen, viste at han da hadde en alkoholpromille på 1,53. Det ble også påvist THC i blodet, som er et virkestoff i hasj eller cannabis.

Fulgte sykkelritt

I forkant av den tragiske hendelsen hadde 10 personer rigget seg til utenfor et småbruk langs riksvei 9 på Sandnes i Valle, der de fulgte sykkelrittet som denne dagen gikk oppover dalen.

Noen timer senere oppstod krangel som altså endte så tragisk.