KRISTIANSAND: Arnulf Andersen sier medlemmene støtter fullt opp om Arne Johannessen og forhandlerne som nektet å godta statens tilbud i natt. Han er kraftig overrasket over at LO og YS godtok statens tilbud.

— Tilbudene var langt unna våre krav, og jeg er skuffet over at motparten ikke kom med et tilbud Unio kunne akseptere.

Langvarig

Hadde statsoppgjøret løst seg, ville det trolig gått mot en rask løsning også på kommunestreiken. Nå er situasjonen langt mer uavklart, ettersom noen forbund har løst oppgjøret i staten, mens Unio fortsetter i streik.

Andersen er forberedt på en langvarig streik for sine medlemmer i Kristiansand kommune.

Klar for mer

— Nå er det helg. Vi puster ut. Unio har 1.040 medlemmer i streik i Kristiansand. Men vi har nesten 3.500 medlemmer. Planene for kraftig streikeopptrapping ligger klare, sier han.

Andersen vil ikke si mer konkret enn det om styrken på streiken.

— Jeg kjenner selvsagt planene for å ta flere ut, men jeg vil naturligvis ikke si til media noe om hverken når eller hvordan vi trapper opp. Det kommer når det kommer.

Andersen tror ikke på lavere streikevilje etter det som har skjedd med at fagorganisasjoner på statssiden ikke skaper felles front lenger.

— Vi i Unio er overrasket over at de andre forbundene sa ja og skuffet over at staten ikke kom oss i møte. Streikeviljen er på topp, også for oss i kommunesektoren. Utdanningsgruppene vi organiserer, sykepleiere og lærere, sakker stadig akterut i lønnsutviklingen. Det kan ikke fortsette, sier streikeleder Arnulf Andersen.