NEW YORK: Uhellet skjedde onsdag kveld amerikansk tid mens flyene takset etter hverandre ut mot rullebanen, skriver Aftenposten.

Da Airbus A330-flyet med reisemål Oslo skulle svinge, slo vingen borti halepartiet på det andre flyet, ifølge NBC.

Aftenpostens nyhetsredaktør, Ole Erik Almlid, var ombord på SAS— flyet da de to flyene sneiet borti hverandre.

— Vi skulle ta av kl. 19 amerikansk tid, men da vi taxet ut på rullebanen kom vi borti et annet fly. Vi merket det ikke umiddelbart, men flyet stoppet opp, sier Almlid.

De fikk deretter beskjed om at flyet de satt i hadde sneiet borti et annet fly, slik at det var blitt riper i lakken, og skader på den ytterste biten av vingen.

— Flyet ble omringet av politibiler, og det kom en lift med en mekaniker som forsøkte å reparere skaden uten hell, og vi måtte deretter gå av. Men da hadde vi sittet der i flere timer, sier Almlid.

Booket om

Almlid forteller at stemningen ombord i flyet var rolig.

Flyet kunne ta seg tilbake til terminalen for egen maskin. Noen fikk forlate flyet, mens mange ble sittende ombord i flyet i over fem timer mens politi, luftfartsmyndigheter og teknisk avdeling i SAS ble koblet inn.

Mange av passasjerene ble booket om til andre avganger til Oslo, men rundt halvparten fikk like før kl. 07 norsk tid beskjed om at de måtte tilbringe enda et døgn i New York.

Utreder uhellet

Det amerikanske flyet var en Embraer 145, tilhørende United Express.

Det mistet en bit av halepartiet og måtte bukseres tilbake til terminalen. Ingen av de 31 passasjerene ble skadet.

USAs luftfartsmyndighet FAA utreder uhellet, som førte til full stopp for alle avganger i en time og store forsinkelser på flyplassen.

Passasjerene fikk beskjed om at årsaken til at de ikke fikk løsnet den skadede vingetuppen, var at de ike fikk løsnet en bolt festet i vingedelen.