Kvinnen i midten av 20-årene anmeldte aldri sin far selv. Det var andre som gjorde det, og som fikk saken til å rulle. Kvinnen er sterkt traumatisert etter overgrepene av seksuell og voldelig karakter. Hennes livskvalitet har ifølge dommen fra lagmannsretten blitt sterkt redusert. Det samme er hennes evne til å være i arbeid. Hun er allerede delvis medisinsk invalid. Derfor fikk hun i tillegg til oppreisningserstatningen på 100.000 kroner også en mènerstatning på cirka 230.000 kroner og erstatning for tapt inntekt på 700.000 kroner.

Anken var en ekstrabelastning

— Min klient sier at hun har hatt det tøft og vanskelig i mange år, særlig i tiden før tingrettens behandling av straffesaken mot faren, og nå i forkant av ankesaken i lagmannsretten. At faren anket tingrettens dom var en ekstrabelastning, fremholder advokat Vik. - Men hun kjenner en stor lettelse etter lagmannsrettens dom, fordi rettens avgjørelse er en konkret bekreftelse på at dommerne trodde på henne. Ansvaret for de handlingene som er begått er plassert hos far. Det er det viktigste i dommen. Hun sier at det har vært viktig å stå frem med sin historie i håp om at andre, som kan ha vært utsatt for lignende krenkelse, får det lettere når de skal fortelle om lignende forhold, sier advokat Vik.

Mange skjebner

Hun tilføyer for egen del at i hennes jobb som bistandsadvokat møter hun mennesker med mange skjebner. — Denne saken var i så måte typisk. Men, det spesielle med denne dommen er at overgrepene har skjedd under et lydighetsregime i hjemmet, som har bidratt til at saken har blitt ekstra belastende for min klient.Advokat Vik tilføyer at det ikke er ofte at meddommerne avviker i straffeutmålingen i forhold til de juridiske dommerne som i denne saken. Meddommerne skjerpet straffet i forhold til det de tre juridiske dommerne gikk inn for.

— Meddommerne sier i dommen klart fra at de nå ønsker å sende ut et sterkt og klart signal om hvordan samfunnet skal reagere på denne typen overgrep, understreker advokat Vik.