MANDAL: – Vi mener at dersom lytterne også vil kunne se levende bilder fra møtene vil det gjøre møtene mer interessante og vi når et større publikum, skriver Dahn i en epost til ordføreren og alle bystyrerepresentanter.

Han gjør det etter at Sven Seljom (H) i Fædrelandsvennen i forrige uke gikk ut og mente at vedtakene som gjøres i kommunen er mer eller mindre hemmelig. Mye av det som behandles i kommunen er svært vanskelig tilgjengelig, både fordi flere utvalg er lite kjente og at hjemmesiden er krøkkete å finne fram på.

Lyd i dag

I dag blir bystyremøtene overført med lyd til kommunens hjemmeside, men Dahn ønsker levende bilder i tillegg. Kommunen har jobbet med saken tidligere, men under siste bystyremøte sa ordføreren at dette er skrinlagt på grunn av dårlig økonomi.

Men Dahn er ikke enig i at dette kan være noe argument. Han skriver at han under siste bystyre tok opp behandlingen av vannplan-saken. Via sin mobiltelefon overførte han dette til en nettside helt gratis.

– Jeg vil anta at kostnadene ved å installere et web-kamera i taket sammen med projektoren som allerede er installert der, vil medføre meget beskjedne investeringer, skriver Dahn.

Vil undersøke

Ordfører Tore Askildsen vil med bakgrunn i Dahns initiativ undersøke muligheten, noe som flere av representantene skriver at de synes er bra.