VALLE: Klokken 17.40 fikk politiet melding om at det var gått et snøskred på Torvikshei ved Bjørnevann i Valle kommune. Det gikk skispor inn i skredet.

– Lavinehund kom med luftambulansen og søkte gjennom skredet. Det var ingen personer i det og redningsaksjonen er avblåst, opplyser operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt.

Knivskarpt skredsted

Skredet skal ha vært 2— 300 meter bredt og 100 meter langt. I følge operasjonslederen var skredet mellom en og to meter høyt.

— Det så ut om noen hadde tatt en kniv og skåret rett gjennom snøen, sier Klausen.

En lavinehund som var med eieren på ferie i nærområdet ble ganske fort fløyet inn til skredstedet ved hjelp fra luftambulansen.

— Luftambulansen var på Hovden. Røde Kors fra Brokke og Hovden ble tilkalt. I tillegg dirigerte vi UP- patruljen som var i Setesdal opp i området. Det var ganske folksomt i området. Det gjorde også at vi ganske raskt kunne gå over området og forsikre oss om at det ikke var folk i skredet, sier Klausen.

Moderat fare for skred

Skredet gikk i en bratt fjellside på sørsiden av riksveien mellom Valle og Dalen, mellom Store og Lille Bjørnevann.

— Det er det første skredet jeg har hørt om i dag, sier vakthavende meteorolog ved meteorologisk institutt, Kristian Gislefoss.

Han sier det er varslet moderat skredfare i Sør- Norge, men at folk bør være observante.

— Dette gjelder særlig i nordvestvendte hellinger og skråninger hvor det har samlet seg fokksnø, sier Gislefoss.