SONGDALEN: Rådmannen i Songdalen står nemlig fast på at Birkeland må betale tvangsmulkten, som nå har løpt opp til 179.000 kroner.

19. april var planutvalget på befaring på stedet. De kunne bekrefte at garasjen var revet, og dagmulkten ble stanset. Saken behandles politisk torsdag, og politikerne i utvalget skal vedta om mulkten skal innkasseres eller bortfalle. Det skriver Søgne og Songdalen Budstikke.

Ulovlig

Byggingen på Rosseland ble påbegynt sommeren 2012, etter at kommunen hadde avslått søknad om oppføring av garasjen. Politikerne vedtok byggestans, men måtte til slutt få bistand av politiet for å få stoppet byggearbeidet.

Kommunen påla en engangsmulkt på 50.000 kroner hvis ikke bygget var revet innen utgangen av året. Det ble også satt en løpende dagmulkt på tusen kroner inntil bygget var revet og fjernet.

Advokat Jarle Rudi, som bistår Birkeland i saken, har tidligere anført at pålegget om riving ble oppfylt 23. desember i fjor, da taket raste sammen som følger av snøfall.

Rudi har i et brev til kommunen søkt om at kravet skal bortfalle, ettersom han også finner størrelsen på boten urimelig høy.

— Jeg kjenner ikke til tilsvarende saker i andre kommuner der en privatperson er blitt pålagt en så stor tvangsmulkt for å ha begynt ulovlig oppføring av en garasje, skriver han i et brev til kommunen.

Samtidig skriver han at Birkeland har vært forhindret fra å fjerne garasjen på grunn av is- og snøforhold.

- Egen skyld

Rådmannen Vidar Skaaland mener på sin side at kommunen har informert Birkeland om konsekvensene av det ulovlige byggearbeidet flere ganger, og at han bevisst har satt seg ut over de vedtak og pålegg kommunen har gitt.

— Han er selv sterkt å bebreide for den situasjon han har kommet i, og har hatt rikelig med muligheter for å innrette seg, skriver han.