KRISTIANSAND/SØGNE: Spanere fra politiet pågrep i helga fire ungdommer fra Søgne i alderen 19 til 22 år. De hadde alle forsøkt å handle syntetisk narkotika hos en 28-åring fra Kristiansand.

Ukjente for politiet

— Det er ikke bare tilgangen på syntetisk narkotika som uroer oss, men at vi her kom i kontakt med fire unge menn som er ukjent for oss. Ungdommene gjorde forsøk på å få kjøpt 50 kapsler med syntetisk narkotika for 50 kroner per kapsel. De har alle erkjent forholdet. De har også tilstått litt varierende bruk av hasj, amfetamin og kokain, og er bøtelagt med mellom 3000 og 5000 kroner, forteller Beckmann.

Uroet over omfanget

— 28-åringen som solgte har erkjent at han har kjøpt 70 gram syntetisk narkotika, og ytterligere solgt 100 kapsler a 10 gram, og forsøkt å selge 50 kapsler til guttene fra Søgne. I tillegg beslagla vi 108 kapsler. Innholdet er noe utblandet, men stoffet er utrolig potent. Derfor er vi uroet over omfanget av omsetningen og bruken, ikke minst fordi vi også avdekker nye brukergrupper, sier førstebetjenten.

I helga beslagla politiet også 1,1 kilo hasj hjemme hos en 23-åring som tilfeldig ble stoppet i bil i Kristiansand, og som var ruspåvirket. Narkotikapartiet har en verdi på nærmere en kvart million kroner. 23-åringen sier partiet ble oppbevart for en han ikke vil oppgi navnet på. Den siktede er tidligere kjent for politiet for tilknytning til narkotikasaker.