Her er den drivende seilbåten slept opp til en flytebrygge i Toppdalselva og fortøyd i påvente av at eieren skal melde seg. Foto: Torbjørn Witzøe

KRISTIANSAND: – Det er klart en må prøve å hjelpe til, sier Bård Røsnes.

Klokken var halv fem lørdag ettermiddag, da 45-åringen fikk øye på den drivende båten fra stua i eneboligen på Hamresanden. Siden den var innepakket i presenning, antok Bård Røsnes at det dreide seg om en båt som hadde slitt seg fra fortøyningene. Han meldte ifra til politiet, og bestemte seg samtidig for å prøve å berge den rundt 30 fots store seilbåten sammen med nabo Arne Gitmark.

I sistnevntes motorbåt tok de to naboene seg fram til seilbåten, som i mellomtiden hadde grunnstøtt på en av sandbankene på Hamresanden. Det var i mellomtiden blitt helt mørkt, men de klarte likevel å feste en line og dra seilbåten løs. Deretter tauet de den oppover elva, og fortøyde den ved en flytebrygge.

Roses av politiet

På Twitter får de to båtbergerne ros av politiet for sin innsats, og operasjonsleder foreslår at eieren bør kjøpe både kake og blomster til de to.

– Vi sjekket båten for å se om det var begått innbrudd, men kahytten var avlåst med hengelås. Om jeg ikke tar helt feil, så var det den samme seilbåten som en kamerat av meg tidligere berget etter at den kom drivende. Kanskje bør eieren gå på knutekurs, sier Bård Røsnes.