Juletreet i all sin prakt, med glade barn dansende rundt. Noen timere senere lå treet på bakken. Foto: Lise-Lotte W. Hoffmoen

MANDAL: — Jeg har ikke hørt om noe lignende noen gang. Hele bygda vet jo dette nå, og mange sier de håper noen finner dusten som har gjort det, sier styreleder i Holum vel, Erik Hoffmoen til Fædrelandsvennen.

Noen har i løpet av søndag kveld gått løs på juletreet i Holum med motorsag. Foto: Lise-Lotte W. Hoffmoen

Sagd ned

En årlig tradisjon i den lille bygda er å tenne lysene på juletreet første desember. 150 personer, halvparten barn, hadde møtt opp for å bivåne arrangementet, som hvert år arrangeres på dugnad av velforeningen.

— Barna storkoste seg, med gløgg, vafler og gaver til barna. Så får vi telefon noen timer senere om at treet er blitt sagd ned, sier Hoffmoen.

Kanskje vi lar det ligge en dag, så alle får se hvor flott det var

— Så nå ligger treet der, men vi må jo få ryddet det opp. Kanskje vi lar det ligge en dag, så alle får se hvor flott det var.

Styrelederen fikk varslet politiet søndag, og mandag vil de levere inn en formell anmeldelse. Han er ikke sikker på at det kommer opp et nytt juletre til glede for beboerne.

— Det vrimler ikke av ressurser her, så først og fremst er det et større arrangement å få opp dette treet. Også er det ikke bare å finne et tre heller. Så det krever krefter, og at vi mobiliserer folk i bygda her, sier Hoffmoen.

Etterlyser vitner

Politistasjonssjef ved Mandal politistasjon, Bjart Gabrielsen, sier de nå vil gå etter vitneobservasjoner for å finne ut hvem som kan ha sagd ned treet.

— En motorsag lager jo lyd, så noen naboer har kanskje hørt noe. Men per nå har vi ingen mistenkte, sier Gabrielsen.

Han ber nå om tips fra noen som kan ha sett eller hørt nå, og ber de melde fra til politiet.

— Det er første gang jeg kan huske å ha hørt om noe lignende. Det er trist for et lokalmiljø når noe slikt skjer, sier han.