VENNESLA: — Gjennom høsten har vi forsøkt å patruljere mer i sentrum, ettersom det har vært behov for mer synlighet. Det har vært mange meldinger om ordensforstyrrelse på dagtid, og en del fyll, bråk og skrik. Vi har også blitt tipset om åpenlys narkotikaomsetning blant yngre folk, sier lensmann i Vennesla, John Tomas Homme, til Fædrelandsvennen.

Patruljerer

Han sier at politiet forsøker å være mer til stede når de har ressurser til det, og at det kan variere mellom få til flere patruljer gjennom gågata daglig.

Til Vennesla Tidende kaller Frp-politiker Alexander Etsy Jensen det sterkere fokuset fra politiet i sentrum for et kjærkomment skritt i riktig retning.

Styreleder i næringsforeningen Kjøp i Vennesla, Nina Ledang, sier at butikkene i sentrum også sliter med tyverier.

— Det stjeles mest i klær og elektronikk, og butikkene ved Nedre torv har mest av det. Men butikkene er flinke til å varsle hverandre om signalement og mulige gjerningsmenn, sier hun.

Holder tyverikurs

Næringsforeningen skal etter jul holde kurs for butikkansatte om hvordan de skal forholde seg til butikktyver.

— Tyvene kan både vær lokale eller omreisende, og noen er veldig kreative. I høst var det noen som spilte døvstumme og fikk oppmerksomheten til personalet, mens hjelperne stjal.