AUST-AGDER: Den spesielle saken var oppe for Aust-Agder tingrett i begynnelsen av desember, hvor den tiltalte kvinnen i 40-årene måtte svare for rundluringen av sin jevnaldrende venninne.

De to kvinnene møttes på nett i januar, og ble samboere i november 2008. Tiltalte og fornærmede møtte hverandre over nettet på Gaysir. Tiltalte og fornærmede var først venner, men ble kjærester sommeren 2007 og samboere fra november 2008 til høsten 2010. Etter samlivsbruddet ble tiltalte anmeldt i februar 2011. Etter at politiet henla saken, ble avgjørelsen påklaget og statsadvokaten begjærte tiltale. Nå er saken brettet ut i retten.

— Kvinnen dømmes for en rekke vinningsforbrytelser, herunder et grovt bedrageri på kr. 198.000. Straffen settes til fengsel i åtte måneder, hvor fire måneder gjøres betinget med en prøvetid på to år. I tillegg må hun betale tilbake til sin tidligere venninne 493.818 kroner, lyder dommen fra tingretten.

— Vi mener momenter ved dommen er alt for streng, men belastningen har vært stor for begge parter. Så noen avgjørelse om eventuell anke er ikke tatt, sier forsvareren, advokat Pål Eide.