Det går fram av en ringerunde avisen Vårt Land har gjort. Svarene de fikk viser at Dagrun Eriksen (44) fra Kristiansand slett ikke får en lett vei mot gjenvalg på partiets landsmøte i mai.

KrF i Hordaland er blant de som ikke ønsker at Eriksen ikke skal fortsette i vervet hun har hatt siden 2004, og peker på stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad (29) fra Aust-Agder som en favoritt.

— I en ledertrio bør det dessuten sitte noen som kan erstatte dagens leder, og her kan Kjell Ingolf Ropstad være en fremtidig kandidat, sier fylkesleder Pål Kårbø til avisen.

Partiets 2. nestleder, Bjørg Tysdal Moe ga i desember beskjed om at hun ikke tar gjenvalg, og det kan dermed være duket for to nye nestledere. Seks av fylkespartiene ønsker ikke å svare på hvem de ønsker seg i de sentrale posisjonene, og bare partilaget i Aust-Agder ønsker seg både Dagrun Eriksen og Kjell Ingolf Ropstad.For øvrig får Eriksen støtte fra Finnmark, Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag, Møre og Romsdal og Buskerud, mens Ropstad favoriseres av Troms, Hordaland, Hedmark, Akershus og Vestfold.

Kjell Ingolf Ropstad er tirsdag formiddag opptatt i en stortingshøring, men skriver dette i en sms til Fædrelandsvennen:

— Det er alltid hyggelig at man blir vist tillit, og nevnt i en slik posisjon. Heldigvis har vi flere kandidater, så nå er det viktig at valgkomiteen og organisasjonen får gjort en god jobb. Så avventer jeg de videre prosessene i partiet.

De andre nestlederkandidatene som nevnes hyppigst, er stortingsrepresentantene Olaug Bollestad (53) fra Rogaland og Line Henriette Holten Hjemdal (43) fra Østfold.