— Jeg var på vei ut i bilen da jeg oppdaget at jeg hadde glemt nøklene. På vei inn igjen trynte jeg så det sang, forteller Sondre Steen Holvik.

Fædrelandsvennen treffer han på ut siden av legevakta lørdag formiddag. Der kommer han humpende med støtte fra samboer Marthe Transeth.

Humpende

Ankelen på høyre fot er svulmet voldsomt opp etter det harde møte med isen, men det gjør ikke så vondt. - Det er bare når jeg rører på foten at det gjør vondt, så kanskje jeg ikke har brukket noe, håper 25-åringen.

Legevakta har måtte kjøpe inn flere krykker for å hjelpe alle som faller på glatta om dagen. Foto: Jarle R. Martinsen

Inne på legevakta får han raskt flunkende nye krykker mens han venter på røntgenfotografering. Og de hentes fra nyåpnede esker på lageret.

Sondre Steen Holvik har fått krykker i påvente av å komme inn til røntgen. Humøret er det ingenting å si på tross elendigheten. Foto: Jarle R. Martinsen

— Ja, vi var nødt til å kjøpe inn en eske med 50 nye krykker. Det er mange som faller om dagen på glatta, sier leder for legevakta, Rolf Jarnes.

Tilpasser oss

Han sier at de har fått en strøm av folk som har falt.

Speilglatt på vei inn til legevakta også - så her skal man passe på enten man har brekt beinet i forkant eller ei. Foto: Jarle R. Martinsen

— Det er slik når vi har væromslag og det brått blir glatt. Dersom det er glatt over tid er det færre som faller, da tilpasser vi oss føret, sier han.Ellers kan vi komme med en liten advarsel til de som skal inn på legevakta nå i helga: Det var skikkelig hålke på parkeringsplassen og på vei inn døra...

Det var brudd

Og nå kan vi komme med en oppdatering om Sondre - fire timer etter at vi snakket med ham:

— Ja, det ble brudd i ankelen. Det er blitt vondere, men det går greit, sier han.

Han forteller at nå blir det seks uker med gips.

— Kjipe greier, men slik er det, konstaterer han på vei hjem til sofaen.