— Dette blir knall, lover daglig leder på Bortelid skisenter, Lasse Liestøl.

Følg FVN Mandal på Facebook!

Sammen med DnB arrangerer over hundre skianlegg landet over gratis dag i alpinbakkene på søndag.

Arrangørene av den nasjonale skifesten bad i forkant om på få opplyst hvor mange gratisbilletter det enkelte skisenteret ville dele ut. Da skjedde misforståelsen.

— Vi trodde de ville ha hvilken kapasitet vi totalt sett har i bakken, ikke hvor mange vi ønsket utdelt gratis billetter til, humrer Liestøl.

Tar på strak arm

Da misforståelsen var oppklart hadde allerede 2432 sikret seg gratisbillett!

— Ideelt sett skulle vi stanset på tusen personer for å sikre grei kapasitet sammen med de som ville betalt ut over det, sier Liestøl.

Men dette tar han på strak arm. Nå har han innkalt dobbelt med ansatte til søndagen. Han har sørget for at ekstra varmetelt fra røde kors blir satt opp og en ekstra kiosk kommer også.

La bilen stå

Parkeringsplasser blir derimot problematisk, så han ber at hytteeierne på Bortelid lar sine biler stå ved hytta for å gi plass til alle som kommer kjørende. Og så blir det selvsagt ekstra lang kø i heisene denne dagen.

Dette er et fantastisk flott tiltak

— Dette er et fantastisk flott tiltak som betyr at mange som normalt ikke er i bakken nå får prøvd seg helt gratis, sier han.

Yr.no melder at det blir perfekte forhold søndag på Bortelid med minus fire grader og lettskyet.

- Slår dette til blir dette en dag vi alle vil huske, sier Liestøl.

Snømangel

Av andre alpinanlegg på Sørlandet som er med er også Ljosland skisenter. Også Lia skisenter i Mandal er med, men det blir neppe noe av på grunn av mangel på snø.

Med på lista er også Vegårshei ski- og aktivitetssenter og Tveit skisenter i Kristiansand. Men her er det allerede avlyst.