Toget til Stavanger med avgang fra Kristiansand klokka 09.09 onsdag formiddag, ble stående fast mellom Breland og Marnardal like etter klokka 09.30. Følg FVN Mandal på Facebook!

Uten strøm i toget ble det noe kjølig for passasjerene som ble bedt om å sitte og vente.

— Det er mye snø og snøtunge trær, så det er sikkert derfor vi traff treet, sier passasjer Tarald Reinholt Aas til Fædrelandsvennen.

Hindret av nytt tre

Ved 12-tiden bøe togpassasjerene hentet med buss og kjørt til Marnardal hvor et ventende tog skal frakte dem videre mot Stavanger.

Det var en stund håp om at toget skulle kunne gå videre, men ved 12-tiden, da toget egentlig skulle vært i Stavanger, ble passasjerene hentet med buss. De kom ikke langt på fire hjul før et nytt problem åpenbarte seg. En bjørk hadde nemlig falt over veien der de skulle kjøre.

— Vi ventet ved treet i ca. 30 minutter. Så fikk en gjeng mannfolk i bussen, og jeg skulle gjerne vært en av dem, flyttet treet. Vi er videre på vei mot Marnardal nå, sier Aas.

Galgenhumor

I Marnardal skal et tog frakte dem videre mot Stavanger.

— Vi har sett litt galgenhumoristisk på at vi går fra det ene problemet til det andre, sier Aas som er på vei til Stavanger for å se på en bil.

— Billforhandler har vært villig til å strekke seg litt, så det skal gå bra, sier han.

Han forteller at stemningen var litt irritabel blant passasjerene da toget fikk stans, men at de har fått gode oppdateringer av togets personale underveis.

— Togbetjeningen har vært veldig hyggelig og informativ. De har gjort det de kunne.

Trolig tre timer forsinket

Økonomistudent Faizan Ilyas (22) er blant de uheldige passasjerene som fikk en trøblete tur med NSB vestover.

UiA-student Faizan Ilyas er på vei til utdanningsmesse i Stavanger. Passasjerene ble sittende i det noe kjølige toget, uten strøm, i to og en halv time.

— Jeg skal på utdanningsmesse i Stavanger. Jeg rekker nok den, men det er flere her som ikke rekker det de skal på grunn av forsinkelsen, sier han.Toget er trolig fremme i Stavanger tre timer forsinket, cirka klokka 15. Også Ilyas gir honnør til NSBs personale:

— Konduktørene har håndtert dette på en veldig god måte.

- Var borti et tre

Sørlandsbanen ble stengt ved Marnardal på grunn av skaden som oppsto på kontaktledningen da toget kjørte i et tre. Klokka 15.36 meldte Jernbaneverket at Sørlandsbanen var åpnet igjen, men at det kunne bli forsinkelser i noen timer fremover.

Toget ble stående fast mellom Breland og Marnardal. Foto: Tarald Reinholt Aas

Ifølge pressevakt Inge Hjertaas i Jernbaneverket ble toget stående uten kjørestrøm etter møte med treet.— Toget var borti et tre som hang innover i kjøreledningsanlegget mellom Breland og Marnardal. En komponent fra anlegget kom inn i togets strømavtaker, forklarer Hjertaas.