- Skiltet er vel uttrykk for et synspunkt i en pågående debatt. Teksten er ikke korrekt, ettersom byggets skjebne og status ikke er avgjort. Men det er ikke Kristiansand kommune som står bak, forsikrer ordfører Arvid Grundekjøn, som legger til:

Et forseggjort severdighetsskilt preger nå det nordvestlige hjørnet på gamle Agder Teater. Foto: Tipser

- Dette oppfattes uansett ikke som en rød klut av meg.Trond Arntzen, initiativtaker til kampanjen «Nei til riving av gamle Agder Teater», sier til Fædrelandsvennen at han ikke vet hvem som har satt opp skiltet.

Tipseren som fotograferte monteringen søndag ettermiddag, sier at vedkommende som skrudde det fast, ikke ønsket å oppgi sitt navn.

Skiltet, som bærer det offisielle symbolet for severdighet, er festet på byggets hjørne mellom Kongens gate og Vestre Strandgate.

Teksten forteller at dette er et brutalistisk signalbygg som ble reist i 1976 og vernet i 2015. Eiendomssjef Hans Christian Gram i Kristiansand kommune sier de ikke har noen planer om å fjerne skiltet, selv om teksten på skiltet ikke er korrekt.

Nevnte Trond Arntzen skriver på nettsiden minsak.no at en underskriftsaksjon for bevaring av teaterbygningen landet på 650 navn i løpet av to døgn.

- Jeg måtte dessverre ta bort signaturer fra personer som ikke kommer fra Kristiansand ettersom disse ikke teller for å få saken behandlet i bystyret. Men vi har likevel 473 underskrifter, altså mer enn nok signaturer for å få saken opp til behandling. Dessuten støtter 3700 aksjonen på Facebook, sier Arntzen.

Aksjonistene kjemper i første omgang for at teateret med tilhørende bygg åpnes for midlertidig bruk inntil en ny eier tar over.