KRISTIANSAND: Bare i Kristiansand ble det samlet inn 420.000 kroner. I Songdalen ble det samlet inn 142.000 kroner. Resultatene for de andre stedene var ikke klare da Fædrelandsvennen gikk i trykken.

— Vi har fulgt mye med på det som har skjedd. Det er veldig trist, så vi vil gjerne hjelpe, sier Heidi Berge (13) fra Fiskåtangen som dro ut i Augland-området i går ettermiddag.

Hun møtte på Vågsbygd videregående sammen med venninnen Elise Steffensen.

— Det er så tragisk det som har skjedd etter flodbølgen. Jeg håper vi får inn penger så de får mat, sier Elise Steffensen.

For begge de to 13-åringene var det første gang de var ute med bøsse. At de i går gikk ut, viser hvilket inntrykk tragedien i Sørøst-Asia har gjort.

På Kvadraturen videregående skole og på Kristiansand katedralskole møtte et 40-talls bøssebærere opp og gikk for Røde Kors.

— Totalt var 200 bøssebærere ute i Kristiansand i går. Våre egne folk gikk på Tveit og Hånes, i tillegg til de andre frivillige. I Søgne gikk 175 med bøsser, i Songdalen 65, Vennesla 75 mens 10-15 gikk i Mandal, forteller Grete Berdal som er daglig leder i Vest-Agder Røde Kors.