KRISTIANSAND: Den 35 år gamle mannen fra Aust-Agder er dømt til fem års fengsel for å ha voldtatt kjæresten (23) med et balltre og en lommelykt i fire timer 1. juli. Kvinnen skal ha blitt fastbundet med en elektrisk ledning, og utsatt for en rekke trusler.

Nå går han på skole i Kristiansand hver ukedag mellom 08.00 og 16.00, og får gå alene til skolen fra fengselet, forteller VG i et oppslag. Mannen har sonet ferdig en tredjedel av straffen, og kan med hjemmel i straffegjennomføringsloven ha frigang.

Voldtektsofferet reagerer kraftig:

— Jeg er sjokkert og sint. Jeg føler han har fått både gratis hybel og utdanning av samfunnet, som belønning for en grusom forbrytelse som har ødelagt mitt liv, sier hun til VG.

"I straffeskjerpende retning har retten lagt vekt på at det av allmennpreventive hensyn må reageres strengt overfor voldsforbrytelser, særlig der fornærmedes seksualitet krenkes og påfører henne betydelige psykiske skader," het det i dommen fra Aust-Agder tingrett i desember i fjor.

I leiligheten hun ble holdt fanget og voldtatt, fant politiet også tommeljern som han hadde satt på henne, mens han blant annet skal ha truet henne med å avfyre et nødbluss opp kvinnens vagina.

Forsvarer Olav Sylte mener klientens frigang er et eksempel på fantastisk god oppfølging fra fengselsmyndighetene.