OSLO: Stemningen var god, men naturlig nok litt dempet, blant de fem hundre som slapp inn på Cosmopolite i går. Svært mange var bransjefolk, slektninger og venner av Sigurd Køhn, som sammen med sin sønn Simen er savnet etter flodbølgekatastrofen.

Bak scenen var det også en helt spesiell dag. Sigurd Køhn Kvartett var samlet for første gang for å spille uten å ha med Køhn selv.

— Det blir litt rart å spille i dag. Men samtidig litt godt og forløsende, sier Jens Fossum før konserten til Aftenposten. De er fire som skal spille, én av dem er ny, saksofonisten Frode Nymo har tatt Sigurd Køhns plass.

Den nye platen. Den som heter "This Place" og egentlig skulle ha vært lansert i dag. Nå er lanseringen utsatt to måneder på grunn av det som er skjedd.

— Sigurd sendte personlig inn alt før han dro til Thailand. Det var det siste han gjorde. Han var veldig fornøyd. Det er vi også, sier Jens Fossum.

— Han ønsket at platen skulle tale for seg selv, sier Andreas Bye til Aftenposten.

— Omtrent halvparten av musikken på CD-en er skrevet av Sigurd Køhn. Resten er mye folketoner. To av låtene er av Grieg, til og med Finn Ludt og Geir Tveitt, sier Fossum.

Arrangørene bak tirsdagens konsert var gruppen The Real Thing som Sigurd Køhn spilte sammen med tidligere. Folk fikk også høre Son of Sam - som Køhn startet i 1979 - og Lava, som han samarbeidet med i en årrekke. Steffan William-Olsson i The Real Thing var svært fornøyd med oppmøtet til konserten.