SØGNE: — Det er en tragedie oppi det hele at den lille jenta våknet da mor løp over til naboene for å rope om hjelp. Hun sto midt oppi det da mor kom tilbake. Hun fikk fort tatt hånd om datteren sin, forteller lensmann Terje Pedersen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor.

Den lille jentas far (40) ble hardest skadet da tre-fire personer tok seg inn i huset hvor han bor sammen med barnets mor. Med øks og jernstang ble de to angrepet og slått helseløse og etterlatt svært blodige i boligen i Ausvigheia.

— Vi avhørte mor ut over natten. Jeg var sammen med henne flere timer. Jeg må si jeg er imponert over henne og måten hun har taklet dette på, sier lensmann Pedersen.

Den 25 år gamle kvinnen var nemlig øyenvitne til deler av volden mot samboeren og hans kamerat.

— Hun så deler av det som skjedde, men holdt seg også delvis i skjul i et annet rom mens volden pågikk, sier Pedersen.

Da gjerningsmennene hadde slått fra seg og de to ofrene lå blodige og skamslåtte tilbake inne i huset, løp kvinnen i huset over til naboen og ba om hjelp.

40-åringen fra Søgne var påført brudd i skulderen, brudd i albuen, flere ribbensbrudd, hull i den ene lungen, et kraftig kutt i hodet og et kutt i beinet. I tillegg har han mistet mye blod.

Tilstanden hans er stabil, og han skal ifølge politiet ha nye operasjoner. Den andre mannen var påført betydelige kutt- og slagskader, men han ar ikke så alvorlig skadet som 40-åringen, og ble utskrevet i går ettermiddag.

Han ble avhørt av politiet i går.

Folk i nabolaget er rystet over voldsbruken:

— Det er uvirkelig at noe slikt skjer i nabolaget her. Det var mye blod inne i leiligheten, sier en kvinne som bor i gata og som hjalp til med de skadede.

svein.versland@fedrelandsvennen.no