MANDAL: — Dette er et kjempefint tilbud. Jeg tror det er viktig at barna blir vant med vann så tidlig som mulig. Dessuten er det veldig koselig, mener mamma Åse Kristensen (29).

Plask og smil

Tolv babyer møtte opp sammen med sine stolte respektive for å være med på høstens første babysvømming i svømmehallen i Mandal lørdag formiddag. Plaskelyder, smil, latter og fornøyde barn fylte det gode, varme bassenget i nesten en time.

— Å være sammen med barnet i vann gir en helt spesiell kontakt og nærhet. Dette syns vi var veldig artig å være med på, mener Alf Terje (27) og Anne Britt Hjelle (24) som var på babysvømming med sin seks måneder gamle sønn, Tobias.

Koste seg

Hovedpersonen selv virket å være veldig enige med sine foreldre. Det sørget et tydelig fornøyd kroppsspråk å overbevise alle om. Tobias smilte og storkoste seg under hele økten. De stolte foreldrene benyttet anledningen til å fange kosestunden med vanntett fotoapparat.

Instruktør Mika Seyffarth i Mandal Svømmeklubb, var fornøyd med å starte opp igjen med babysvømmingen. I en nyrenovert Mandal svømmehall lærte hun bort triks og øvelser til både små og store.

Positivt for fedre

— Det viktigste med babysvømming, er å ha en fin stund med barnet i vann. Spesielt fedre opplever det som en veldig positiv aktivitet sammen med barnet, forteller hun.

Samtidig innrømmer hun at det ikke er viktig i ordets rette forstand, for alle barn å delta på babysvømming.

— Vi gjør noen øvelser som er til hjelp for barn om de skulle ramle på vann. Slik at de kan komme seg til land igjen, fortsetter Seyffarth, før hun legger til.

Ti lørdager

— Det viktigste er å skape en fin stund for barn og foreldre i vann. Mange opplever det som annerledes og mer fritt å være sammen med barna i bassenget. Vi håper mange får gode opplevelser med seg herfra, sier den erfarne instruktøren.

Ti lørdags formiddager fremover er det mulighet for å oppleve en våt kosestund i bassenget for voksne ifølge med babyer.

«Ny» svømmehall

Lørdagens parti med babysvømmere var blant de første som tok i bruk svømmehallen etter at den har gjennomgått en betydelig renovering i sommer.

I løpet av seks ukers intens jobbing har hallen blant annet fått nytt ventilasjonsanlegg og oppgradert det tekniske anlegget betydelig.

Dessuten er en større lekkasje lokalisert og reparert. Alt til stor glede for alle badeinteresserte i Mandal, som endelig kan ta i bruk sin våte lekestue igjen.

jan.erik.stiland@fvn.no