KRISTIANSAND: — Høyre argumenterer med at fylket ikke vil bygge skole et annet sted enn på Tangen. Fylket har sagt «vi vil ikke, vi vil ikke» i mange år - akkurat som en trassig, liten unge. Men hvorfor i all verden lar Høyre fylket få viljen sin til slutt? spurte en oppbrakt Olaf Messel (Sørlandslista) i formannskapet i går.- Fylket er ikke en uskikkelig unge, men vi bør få denne saken ut av verden, svarte Tore Austad, gruppeleder i Høyre.Lokaliseringsdebatten om «nye» Tangen videregående skole, har vært brennhet i mangfoldige år.Gårsdagens debatt om prinsippene som skal ligge til grunn for den meget omfattende utbyggingen av Tangen, ble ikke noe unntak.Til slutt vedtok politikerne at skolen skal være med i den videre planleggingen av området, nærmere bestemt på ei tomt ved Otras bredd. KrF, Frp og Sørlandslista stemte mot.Vil ikke tvinge fylket

— Plasseringen av skolen er det klart mest omstridte punktet i planen. Vi vil ikke ha skole på Tangen, og står på det vi alltid har sagt, sa Anne Ma Timenes, KrFs gruppeleder.- Jeg har alltid ment at det er byplanmessig galt å bygge ny skole på Tangen. Men jeg registrerer at fylkeskommunen ikke vil til Kongsgård. Vi kan ikke tvinge dem. Hvor lenge kan denne striden føres? Kommunen må ha et godt forhold til fylket, argumenterte Austad.- Det skuffer meg stort at Austad legger seg flat på denne måten. Kommunen har tilbudt den ene flotte tomta etter den andre. Men fylket har sagt nei. Nå legger kommunen, med Austad i spissen, seg flat, repliserte en hoderystende Messel. Byens «indrefilet»

Harald Sødal (KrF) fulgte opp. Han trakk fram at «alle» skoler har flyttet fra Kvadraturen de siste tiårene. Eksempler er Høgskolen i Agder, nåværende Gimle videregående skole og voksenopplæringen i Kongsgård Allè.- Det har aldri vært sterke argumenter for å bygge en ny skole på Tangen, konkluderte Sødal.- Det er rørende å høre at Sødal vil flytte alt liv ut av sentrum. Hva vil du egentlig ha i Kvadraturen, spurte Torbjørn Urfjell (SV).Ordfører Bjørg Wallevik (H) vedgikk at hun, i likhet med Austad, har ombestemt seg i skolespørsmålet.- Det irriterer meg at fylket får viljen sin, men ungdommene lider ved at vi ikke får bestemt oss. Jeg legger meg ikke flat for fylket, men for ungdommene, sa Wallevik.- Flat for ungdommene? Det er det reneste vanvidd, svarte Messel.- Ingen ungdommer har noen gang vært skadelidende av å ikke gå på skole i Kvadraturen, repliserte Sødal.Bystyret får saken 30. januar.