Barne-tv-seere har allerede blitt kjent med Linus i Svingen. I julekalenderen møter vi både kjente og nye ansikter i den lille bygda. «Jul i Svingen» er solgt til Nederland som skal sende serien i dubbet versjon. Også Danmark har kjøpt produksjonen, men vil ikke sende julekalenderen før 2007. Kringkastingssjef John G. Bernander er svært fornøyd med den omfattende produskjonen.

-Vi har i år klart å skape en serie som vi tror vil samle det norske folk rundt fjernsynsskjermen.

Best på barnekalender

Julekalender har de siste årene blitt en bredt begrep i Norge og også i år får seerne servert alternative utgaver til NRK. TVNorge har premiere på sin «Jul i Tøyengata» der Zahid Ali harselerer med skomaker Andersen. I statskanalen er de derimot ikke redd for konkurransen.

-Andre får lage julekalender for voksne, så kan vi konsentrere oss om å lage den beste julekalenderen for barn, sier Bernander.

Nordstoga bidrar med musikk

Musikken til «Jul i Svingen» er laget av Odd Nordstoga og John Vinge. Mellom egne prosjekter og konserter har Nordstoga jobbet med julesanger. Selv vokste Nordstoga opp med at julekalender var synonymt med «Skomaker Andersen», men nå tror han NRK kan ha laget en ny klassiker.

-Jeg tror tiden gikk litt ut for «Skomakergata». Det universet som nå er skapt med «Jul i Svingen» representerer noe nytt og veldig bra for både små og store, sier musikeren som selv har tenkt å benke seg foran skjermen.

Helt til slutt et lite tips som kan sikre årets julefred. Hvis julekalenderen kræsjer med julemiddagen, kan du allerede tidlig på dagen se kveldens episode på nettet.