LJOSLAND: Også på Ljosland venter de på vinterværet, men skisenterets leder føler seg sikker på at det er rett rundt hjørnet. Det hevder han med bakgrunn i eldgammel lærdom.

— Ifølge de gamle skulle snøen vise seg syv ganger før den la seg. Nå er vi nok oppe i syv! sier daglig leder Oddmund Ljosland til fvn.no.

— I går åpnet himmelen seg og det snødde det meste av dagen. Resulatet var mellom 30 og 35 centimeter nysnø. Det er nok til å kjøre langrennsløyper og kanskje også tråkke alpintløyper, men det er ikke frost i bakken. Da må vi bare være forsiktige og se an langtidsprognosene. Det kan fort ødelegge hvis vi roter oss ned i "bløyta", sier Ljosland.

I formiddag begynte det å lave ned med snø på nytt på Ljosland.

— Her nede på Ljosland, 500 meter over havet, er snøen bløt, men den er kaldere oppe i "høgda", sier Ljosland og fortsetter:

— Siden langtidsprognosene tyder på mildvær, avventer vi situasjonen på Ljosland. Dersom ikke mildværet blir for hardt, vil vi prøve å få til litt skyløyper i helgen. Oppdatert info om dette vil bli lagt ut på ljoslandinfo.no.