LILLESAND: Politiet fikk melding om ulykken klokken 17.46. Den kritisk skadede sjåføren kjørte en verditransport fra Hafslund Sikkerhet. Utforkjøringen skjedde da bakhjulet på en møtende varebil løsnet og suste inn i frontruta idet de to bilene passerte hverandre. Ulykken skjedde på E 18 på en slette like øst for fylkesgrensa. Sjåføren av verditransporen mistet kontrollen over bilen, som havnet i grøfta.

— Han ble sittende helt fastklemt, og da redningsmannskaper fikk ham løs viste det seg at han var meget alvorlig skadd, sier operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt.

Han legger ikke skjul på at politiet ble forskrekket da meldingen om hendelsen med verditransporten kom inn. Det viste seg imidlertid raskt at det dreide seg om en tragisk ulykke og ikke noe anslag mot bilen. Føreren av den møtende bilen var fremdeles på stedet da politiet kom.

Verditransportbilen har etter alt å dømme truffet betongkanten på autovernet før den ble slengt ut i grøfta. Føreren satt fastklemt og bevisstløs i vraket da politiet kom til stedet. Også brannvesenet var involvert i redningsarbeidet.

Ifølge akuttmottaket ved Sørlandet sykehus var tilstanden kritisk for den forulykkede da Fædrelandsvennen gikk i trykken i går kveld.