LILLESAND: — Salget har rett og slett vært helt «kanon», sier daglig leder på Brygga Fisk og Delikatesse, Knut Even Reslaa (23).Han takker været for de gode salgstallene i år.- Det har vært få dager med godt nok vær til soling og bading, men en god del dager med lettskyet, pent vær. Slikt vær er ideelt for handelsstanden, for da trekker folk ut i gatene, sier Rislaa.De 17 ansatte har hatt nok å henge fingrene i den siste måneden, selv om det har vært rolig i både fiskedisken og restauranten i løpet de aller fineste dagene i sommer. - Men på ettermiddagen pleierpågangen til restauranten å øke betraktelig, og på overskyede dager i fellesferien har det vært et voldsom pågang i fiskedisken fra morgen til kveld. Da må vi virkelig stå på for å betjene flest mulig, sier Rislaa. - Skryt fra Paris

De fleste av juli-kundene har vært norske hytteturister, men også en del tyskere og lillesandere har tatt turen innom.- Det er ganske store forskjeller på hva og hvor mye kundene har kjøpt i fiskedisken. Det er alt fra to fiskekaker for 20 kroner til 10 kilo hummer for 4990 kroner, sier Rislaa.Blant delikatessene i ferskvaredisken er det reker til 119 kroner (109 enkelte dager) som har vært den store slageren, men også kreps til 239 kroner kiloen, makrell til 69 kroner og laksefilet til 109 kroner per kilo har slått bra an blant turistene.- Vi har fått mye skryt for fiskedisken vår, og har fått høre av folk fra Paris at det er den peneste de har sett. Slikt er veldig hyggelig å høre, sier restaurantansvarlig Andres Ludvigsen (22).Ludvigsen frykter ikke for eksistensgrunnlaget fra høsten av, til tross for at kontrastene mellom fellesferien og vinteren er som natt og dag.- Nei, for det er mange lillesandere som pleier å handle her. Det er klart at det blir er en stor overgang når sommeren er slutt, men vi tilpasser konseptet slik at det blir færre på jobb, og produksjonen blir lagt om til å inkludere andre varer som fiskegrateng og fiskekaker, sier Ludvigsen.Gureli Stavrum (60) fra Kristiansand nyter sommeren med familien sommerstedet i Homborsund, og er fast kunde på fiskebrygga.- Det er jo en del dyrere med fisk på sommeren, men vi føler det er så sjarmerende her at vi kan akseptere prisen. Vi er ikke er så flinke til å fiske selv, derfor pleier vi å reise hit med båt og virkelig kose oss med den deilige sjømaten, sier hun.Svein Østerud (67) fra Bærum har leid hytte i Høvåg, og feirer konas bursdag med «shopping» på fiskebrygga.- Vi har vært på båttur i Blindleia, og nå skal vi kose oss med krabber, smiler han.