LILLESAND: — Et usedvanlig frekt tyveri, må jeg si. Det var politi på jobb i natt. Men patruljen fra Lillesand var mye på jobb i Kristiansand, og tyvene må ha hatt kontroll på hvor politifolkene befant seg da de tok seg inn, sier politiførstebetjent Inge Haukom til Fædrelandsvennen.

Natt til søndag har nemlig tyver bestemt seg for å gjøre et usedvanlig frekt brekk.

Lensmannskontoret er tilknyttet et alarmsystem som skulle ha slått ut da tyvene tok seg inn. Men dette har sviktet, og i politiets system har ikke meldingen om innbruddet kommet før klokken 09.00 søndag morgen.

Gjerningsmannen eller -mennene brøt opp et vindu til et av kontorene og tatt seg inn til politiet gjennom vinduet ved hjelp av en kraftig skrutrekker.Der har de funnet nøklene til en sivil politibil, reservenøklene til to uniformerte politibiler og selveste politibåten.

I tillegg til alle nøklene har tyvene forsynt seg med sambandsutstyr og tilhørende ladeanordning og en del beslag.

— Nå må alle låser skiftes?

— Nei, bilene er vi ikke så redd for. Det er moderne nøkler med startsperre som kan kodes om, så vi slipper det på bilene. Båten tror jeg nok det er verre med. Der er det ikke noe elektronikk i nøkkelen, så vi må nok kanskje skifte låsen på den, sier Haukom.