LINDESNES: — Ordningen med hvilende nattevakt ble kuttet ut 1.april. Vi har ikke fått melding om noen avvik etter at det nye systemet med ambulerende nattevakter kom i gang, sier Olsen.

Han syns det er trist at beboerne ved eldresentrene føler utrygghet. Nestlederen tror oppstyret på grunn av endringene kan ha vært med på å øke de eldres følelse av utrygghet.

— Situasjonen blir ikke bedre av at motstanderne av omleggingen går ut og svartmaler. Men det er viktig at de eldre får uttrykke sitt syn, sier Olsen.

Han ønsker å presisere at eldresentrene ikke er pleiehjem, men sentre der beboerne har egne leiligheter. I tilknytning til disse finnes en fellesstue og et større kjøkken.

— Vi har lagt om tilbudet slik at det skal bli mer i samsvar med det som gis til andre hjemmeboende. Dette er leiligheter hvor beboerne skal klare seg selv i stor grad, men der de får hjelp til det de ikke kan mestre. Dersom en person er sterkt pleietrengende, er det lagt opp at vedkommende skal bo på Lindesnes omsorgssenter på Vigeland, uttaler Olsen.

Han vil også fremheve at de eldre ikke nektes å spise sammen under frokost og kveldsmat.

— Vår tanke med å kutte fellesmåltidene var å tilrettelegge bedre for individet. Nå kan de få mat på det tidspunktet de selv ønsker. De som vil spise i fellesskap kan ta maten med til naboen eller fellesarealet. Dette er ikke et innsparingstiltak. Ordningen krever mer av de ansatte, men vi ønsket å gi et bedre tilbud, sier nestleder.