Sykkylven/Molde (NTB-Kjell Herskedal): – Nei, jeg har ikke tenkt å forandre så mye på livsførselen min, sier kioskeier Bastian Leonhard Aure (62) til NTB. Han ønsker å fortsette bak disken så lenge han har helse til det.

Vunnet før

Aure har brukt et par dager på å roe seg ned, men hemmeligheten om kjempegevinsten klarte han ikke å holde skjult så lenge. Mandag tok det fullstendig av med mediebesøk og telefoner. Gevinsten på 40,6 millioner kroner er den nest høyeste som er oppnådd i et pengespill i Norge.

Aure er selv tippekommisjonær, og spiller ofte på hest. Han har vunnet før også, men ikke noe i nærheten av kjempegevinsten han sikret seg og familien i helga.

– Jeg satt og fulgte med løpene på TV-apparatet, og etter hvert skjønte jeg at det måtte bli en stor gevinst. At den skulle bli så stor som dette, hadde jeg likevel ikke forestilt meg, sier han.

Vil vente

Aure sier at han er kommet opp i den alderen at han har det meste av det han trenger. Gevinsten har han derfor tenkt at andre i familien skal få sin del av.

– Det var en familiekupong, så det skulle bare mangle, sier han.

Hvor mye han spilte for, vil han ikke si noe om.

– Noen stor sum var det ikke, men det er ulike oppfatninger om hva som er mye og lite når det gjelder spill. Noen synes 90 kroner er mye, mens andre synes 1.000 kroner er lite. Så derfor vil jeg ikke si noe om min innsats, ut over at noen kjempesum var det ikke.

Foreløpig vet han ikke hva pengene skal brukes til, bortsett fra at en del skal komme barn og barnebarn til gode.

– Jeg skal i alle fall tenke meg godt om før det blir gjort noen investeringer, sier Aure. (©NTB)