HOVDEN: — Toppen er hvit, og snøen har lagt seg ned til midten av bakken, sier en lettet Kvinlog til fvn.no.

Etter en særdeles mild høst i fjellheimen har snøen latt vente på seg i skianlegget på Hovden. Fredag ettermiddag kom imidlertid de første hvite fillene dalende utenfor kontoret til Kvinlog.

— I år kommer snøen ekstremt sent. Vi har hatt ute utstyret til å produsere egen snø, men det ble mest for å teste det. Trøsten er at alle andre skisentre i landet er i samme bås, sier Kvinlog.

Han varsler at så fort været blir kaldt nok står han klar til å hjelpe værgudene. Og ifølge meteorologene trenger han ikke vente lenger enn til tirsdag før han kan begynne å produsere egen snø.

— Vi går en kaldere værtype i møte fra tirsdag. Da blir det på Hovden to-tre kuldegrader om dagen og ned til åtte grader om natten. Værvarslene for neste helg er imidlertid litt usikre, sier vakthavende meteorolog Martin Grønnevet ved Storm Weather Center, til fvn.no.

Holder kulden seg, håper Kvinlog å åpne trekket innen to uker.

— Så fort som mulig vil vi lage nok snø til å åpne én bakke i det minste. Rundt 1. desember vil vi gjerne være i gang, og fra 10. desember håper vi å ha åpent hver dag, sier Kvinlog.